Historiaa

Vuosien saatossa ylihärmäläinen lentopalloilu on antanut monelle lajin harrastajalle, valmentajalle ja taustatoimijalle ikimuistoisia elämyksiä ja yhteisöllisyyden tunnetta. Joukkuelajina lentopalloharrastus on saattanut myös ehkäistä monen lapsen ja nuoren syrjäytymistä.

Vuosien mittaan YJ on lentopallossa ollut kasvattajaseurana monelle ikäluokkiensa alue- ja maajoukkueisiin päässeelle nuorelle. Suomea maajoukkueissa ovat edustaneet Riikka Valkonen ja Tommi Luostari.

Juniori vuosina Ylihärmän Junkkareiden riveissä edustaneet Olli Kunnari valittiin Suomessa vuoden 2014 lentopalloilijaksi sekä Laura Pihlajamäki vuoden 2016 naislentopalloilijaksi.

Vuosien saatossa ryhmien valmennuksista ovat vastanneet lentopalloon vihkiytyneitä aikuisia. Pitkäjänteistä työtä tekeviä valmentajia tietysti kaivattaisiin lisää. Innokkaita lapsia ja nuoria varmasti lajin pariin riittäisi ja aktiivisia, hiukan omasta ajastaan vapaaehtoistoiminnalle uhraavia aikuisia tarvitaan.

Sarjapelien lisäksi juniorijoukkueet osallistuvat vuosittaisiin Power-Cup turnauksiin. Power Cupiin osallistuu joukkueita ympäri maailmaa, joten siellä päästään jo pienten sarjoista alkaen pelaamaan kansainvälisiä otteluita.

Ja löytyyhän Ylihärmästä myös muita aktiivisia lentopallon harrastajia. Jo vuosien ajan on   ”Raavaat” pelanneet lentopalloa. Naislentopallon puolella on leidilentisporukka toiminut jo pitkään.

Kaiken kaikkiaan lentopallo on lasten, nuorten ja jo ikääntyneempienkin liikuntamuotona  Ylihärmässä voimissaan! Toivottavasti saamme tulevinakin vuosina nauttia monista jännittävistä ja iloisista pelihetkistä lentopallon parissa.

 

-Jussi Haapoja-